Muita online-strategiapelejä

Shakki on upea strategiapeli. Strategiapelissä on vähintään kaksi osapuolta, jotka koetavat suunnitelmallisesti ja strategiaa käyttäen päästä voittoon. Online-strategiapelit jaetaan reaaliaikaisiin (RTS) ja vuoropohjaisiin (TBS) peleihin. Reaaliaikaiset pelataan nimensä mukaisesti oikeassa ajassa, vuoropohjaisessa pelivuoro vaihtelee.

game

Lautapelimäisten online-strategiapelien lisäksi netti pursuaa sota-strategiapelejä. Esimerkiksi Yhdysvaltain armeijan kehittämä America’s Army on realistisesti Yhdysvaltain armeijan toimintaan perustuva peli, jonka tarkoitus on myös värvätä uusia sotilaita ja innostaa nuoria hakemaan armeijaan.

Jos strategiaan pohjaavat areena-pelit kuten League of Legends, Dota 2 tai Smite kiehtovat, voi esimerkiksi Airmech tai Atlantica online olla sinulle sopivia pelejä. Areena-pelit ovat nykyään lähes poikkeuksetta ilmaisia, mutta niissä on mahdollista ostaa esineistöä hahmollesi.

World of Warcraft on myös massiivisista roolipeleistä tunnetuin strategiapeli, jossa pelaaja saa olla sankari, toimia yksin, mutta myös oman puolensa soturina. Erilaisilla tehtävillä peli etenee ja hahmot pääsevät korkeammille tasoille. Juoni on mysteerinen, lääni on fantasiamaailma.

Toinen suosittu online strategiapeli on Renessanssikuningaskunnat. Tämä ilmainen peli sijoittuu 1400-luvun realistiseen Eurooppaan, jossa pelaaja voi omien valintojensa myötä edetä haluamaansa suuntaan: tässä yhdistyvät roolipeli, strategiapeli sekä hallintopeli. Pelissä ei ole lainkaan NPC-hahmoja, ja jokainen hahmo poliittisesta vallanpitäjästä leipuriin on kanssapelaaja. Pelissä pääsee eteenpäin ja kehittyy ennen kaikkea karismalla sekä sosiaalisilla taidoilla. Vuonna 2015 pelissä on neljä tasoa.

Online-strategiapelit ovat helppoutensa ja koukuttavuutensa lisäksi myös hellittelyä aivoille: Ongelmanratkaisukyky kehittyy, loogisuus nopeutuu ja lisäksi pelaaja vielä nauttii!