Online-shakki

Yksi maailman vanhimmista lautapeleistä, shakki, on edelleen kovin arvostettu paitsi laudalla, nykyään myös online versiona. Online-shakki on helposti saavutettavissa kenelle tahansa, ja pelaaja voi valita pelaavansa vaikka konetta vastaan, jos muut ihmiset kismittävät.

olnine

Online-shakkia tarjoavat useat netti-kasinot, mutta myös muut pelisivustot. Online-shakkia löytyy usealla eri kielellä, myös Suomeksi.

Shakki on peli, jossa tarvitaan loogista päättelykykyä, ennakointia, tehostettua tarkkaavaisuutta ja tiedon soveltamista muuttuvissa tilanteissa. Shakin on todettu kehittävän muistamista, luovaa-ajattelua ja tukevan oppimista sekä lisäävän ongelmanratkaisutaitoja. Siksi shakki onkin ihanteellinen peli kenelle tahansa: se on strategiapeli, joka tukee nuoren kehitystä ja estää vanhaa rappeutumasta, sekä pitää keski-ikäisen virkeänä.

Online-shakki on oiva vaihtoehto minimalistille, yksinäiselle, kiireiselle tai muuten vain tietokoneesta nauttivalle. Sitä voi pelata myös mihin kellonaikaan tahansa riippumatta pelikumppanista. Suomessa toimii myös nettishakin järjestö, jossa voi keskustella mieltä askarruttavista asioista. Esimerkiksi pelien maksullisuudesta voi keskustella. Nettipelejä voi pelata ilmaiseksi, mutta joskus peleissä liikkuu myös rahaa.

Online-shakissa säännöt ovat kuta kuinkin samat kuin lautapelissä. Peli pelataan ruudullisella alustalla, jolle kumpikin (peliä voi pelata vain kaksi ihmistä tai joissakin tapauksissa kaksi joukkuetta) on asetellut pelinappulansa. Voittaja on se, joka onnistuu kumoamaan toisen pelaajan kuningas-nappulan.